Višnje nisu samo ukusno voće, već su i pune brojnih vitamina i minerala koji imaju pozitivan učinak na cjelokupno zdravlje. U junu počinje sezona ovog ukusnog voća, a mnogi u višnjama uživaju u različitim desertima ili kao samostalnom i ukusnom zalogaju.

One su bogate antioksidansima, niskokalorične i time utječu na kontrolu težine te još mnogo toga. U nastavku izdvajamo šest zdravstvenih dobrobiti koje se povezuju s jedenjem višanja.

Objavljujemo šest zdravstvenih dobrobiti koje se povezuju uz višnje

Koje se zdravstvene dobrobiti povezuju uz jedenje višanja?

Kako prenosi Health Shots, višnje imaju snažna protuupalna svojstva i protuupalni učinak, što ih čini odličnim voćem za sve osobe s upalnim stanjima poput artritisa.

Jedenje višanja može pomoći s bolovima i ukočenosti, pritom poboljšavajući zdravlje zglobova.

Također, one su bogate antioksidansima poput antocijana i kvercetina. Ovi antioksidansi u višnjama pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i dodatno utječu na smanjenje upale, čime se smanjuje rizik od razvoja kroničnih bolesti, kao što su različite kardiovaskularne bolesti, piše Index Fit.

Zahvaljujući antioksidansima i protuupalnim spojevima, višnje utječu na i podržavaju bolje kardiovaskularno zdravlje, točnije, pozitivno utječu na zdravlje srca. Osim u smanjenju rizika od razvoja srčanih bolesti, konzumiranje višanja pomaže u smanjenju krvnog pritiska i snižavanju nivoa holesterola.

Objavljujemo šest zdravstvenih dobrobiti koje se povezuju uz višnje
Ako želite jesti voće bogato vitaminima A i C, koji su neophodni za zdrav imunološki sistem, češće biste trebali jesti višnje. Ovi vitamini u kombinaciji pomažu u jačanju obrane tijela od infekcija i promiču cjelokupno zdravlje.

Osim što imaju određene zdravstvene dobrobiti, višnje utječu i na bolju kvalitetu sna. Kako prenosi Health Shots, one su prirodni izvor melatonina, hormona koji regulira san. Stoga, jedenje višanja može pomoći u poboljšanju trajanja i kvalitete sna.

Zaključno, zahvaljujući tome što su niskokalorično voće bogato vlaknima, višnje su odlično voće za sve one koji žele regulirati težinu ili izgubiti kilograme. Sadržaj vlakana u višnjama potaknut će osjećaj sitosti i pomoći u kontroli apetita, čime se automatski utječe na smanjenje ukupnog unosa kalorija.
tra