Tokom toplih dana valja se i rashladiti, pa nije zgoreg da se napravi i domaći sladoled. Uvijek je lakše kada sami napravimo jer znamo šta smo koristili od sastojaka. Tako je recept za sladoled od voća i grčkog jogurta baš onaj pravi izbor.
Sastojci
4 šolje jagoda (može i smrznutih)
1 banana
1 šolja grčkog jogurta
2 kašike meda
ekstrakt vanilije
ekstrakt narandže
Priprema
Jagode i banane isjeckajte na sitnije komade, pa izblendajte. Kada se sjedine, dodajte grčki jogurt, med i ekstrakte. Neka se sve lijepo sjedini i ne postane kremasta smjesa. Probajte dobijenu smjesu, pa procjenite da li vam treba šećer.
Sve to prebacite u posudu koja ima poklopac i poravnajte. Zatvorite posudu i stavite u zamrzivač na najmanje šest sati, a možete ostaviti i preko noći.
Kada budete planirali da poslužite, izvadite ga na nekoliko minuta na sobnu temperaturu kako biste mogli bez problema da ga vadite kašikom. Preko sladoleda možete posuti neki preliv poput od čokolade ili karamele.