Povoljne vremenske prilike i dani vikenda svakako će utjecati da danas na mnogim putnim pravcima, ali i graničnim prijelazima, frekvencija vozila bude pojačana.


-Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da prave češće pauze ukoliko putuju na dužim relacijama. Izbjegavajte rizična preticanja. Obratite pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, a u gradskim zonama i na povećan broj korisnika električnih romobila. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve propise - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu zbog radova na sanaciji škarpi

Radovi na putu

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu zbog radova na sanaciji škarpi

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Velika Kladuša pojačan je promet putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.