Rano jutros se na Markovom trgu ispred hrvatskog Sabora muškarac polio benzinom i zapalio.

- Mislio sam da se čovjek polijeva vodom jer mu je vruće - rekao je za Jutarnji list očevidac koji je na Markovom trgu taman prolazio kada se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio te zadobio teške opekotine na 90 posto tijela. Ljekari se bore za njegov život.

- Stajao sam na ulazu u sabor i čekao, došao je muškarac ispred ograde, oko 60 godina, visok 180, u trenirci, s kapom na glavi i vrećicom u ruci - ispričao je.

Govori da je prošao pored njega kad je stao, izvadio dvije boce Jamnice od 1.5 litara i počeo se polijevati tekućinom.
- Izgledalo je kao da se pokušava rashladiti. Nisam osjetio miris benzina. Da sam osjetio, odmah bih reagovao - kaže.

Postalo je sumnjivo kad se čovjek počeo zalijevati tekućinom po odjeći i nogavicama trenirke. Vrećicu je objesio o ogradu, a unutra su navodno bili čips i potrepštine iz prodavnice. Očevidac priča da je osjetio da se nešto čudno događa te je potom našao mladića iz Plenkovićeva osiguranja na ulazu u sabor. Upozorio ga je da se čovjek ponaša sumnjivo i polijeva tekućinom.

- Dečko je odmah krenuo prema njemu, vikao ‘gospodine, gospodine’, u tom je trenutku ovaj spustio bocu Jamnice, izvukao upaljač iz džepa i kresnuo - govori očevidac.

Dodaje da je plamen bio trenutan, cijelo tijelo čovjeka je zahvatilo u sekundi. Mladić iz osiguranja skočio je u kućicu policajca, uzeo vatrogasni aparat i počeo gasiti plamen s čovjeka.

- Ja ga nisam čuo da je rekao riječ. Pao je na koljena nakon nekoliko minuta tek, a onda su dotrčali i drugi ljudi iz osiguranja, policije, a onda i doktorica iz saborske ambulante - kaže.

Nakon svega, iz zgrade je izašao i premijer Plenković.