O susretu s pokojnom princezom govorio je više puta i nikada nije skrivao simpatije prema njoj. Kurir.rs.

Slobodan Boba Živojinović, bivši profesionalni teniser, prije nekoliko godina otkrio je sve o svom odnosu s princezom Diana. Prepričao je kako se s njom viđao prije veze sa sadašnjom suprugom Lepom Brenom. Njihov službeni susret bio je 1987. godine, a dokaz tome je fotografija na kojoj Dajana pozira s Bobom i njegovim starijim sinom Filipom.

- Ne želim sad pričati o tome jer ona nije više s nama. Velika je stvar kada te na meč dođe bodriti neko poput nje. Jer se nije događalo da neko iz kraljevske porodice navija za tebe s tribina - započeo je Živojinović i nastavio:

- U prvom razgovoru pitala me jesam li ja taj teniser koji ima najjači servis. Dobila je potvrdan odgovor. Iduće godine se također održavao meč, pa je ona opet došla. I ponovo me pitala je li moj servis i dalje dobar. Tada smo se počeli družiti i viđati. Bili smo bliski - pričao je Živojinović.

Od princeze do Brene: Boba Živojinović otkrio detalje odnosa s Dianom

Podsjetimo, Živojinović se kasnije razveo od Zorice Nakić i 1992. vjenčao s Lepom Brenom, dok se Dajana rastala od Charlesa 1996. godine. O susretu s pokojnom princezom govorio je više puta i nikada nije skrivao simpatije prema njoj.

- Dajana je bila predivna osoba s kojom sam mogao razgovarati o običnim stvarima. Njena veličina bila je u toj normalnoj komunikaciji. Iznenadio sam se koliko je prirodna žena. Počašćen sam što sam je poznavao. Naši dugi razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj djeci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harija (Harry), pa su nam to uglavnom bile teme za razgovor - rekao je.