Puding od starog hljeba i jabuka je idealna poslastica koju ćete veoma brzo spremiti.
Sastojci:

Pola vekne starog hljeba

3 jabuke
pola šolje braon šećera (može i beli)
4 kašike putera (može i margarin)
4 jaja
2,5 šolje mlijeka
1/2 šolje šećera

Karamel sos: 1 šolja braon šećera, 1/2 šolje putera i 1/4 šolje slatke pavlake
Priprema:

Hljeb isijecite na kockice i desetak minuta ispecite u rerni, tek da porumeni, zatim sipajte kockice u posude u kojoj ćete peći puding. Jabuke isijecite na kockice i prodinstajte sa braon šećerom i puterom dok se šećer ne otopi i jabuke omekšaju, a zatim ih prelijte preko hljeba i pomešajte sve zajedno.

Pomiješajte jaja, mlijeko i pola šolje šećera i zalijte tom smjesom jabuke i hljeb. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, a za to vrijeme napravite karamel.

Istopite šećer, dodajte puter i na kraju slatku pavlaku. Po želji puding možete služiti i uz sladoled ili šlag, ali i bez toga je savršen, piše Bakina vanglica.