Taylor Wily , bivši sumo hrvač a kojeg najbolje znamo po scenama u serijama “ Hawaii Five-0 ” i projektima poput “Forgetting Sarah Marshall ”, umro je u četvrtak u 56. godini. Uzrok smrti još nije otkriven.

Vijest je potvrdila lokalna havajska informativna stanica KITV , kao i objave na Instagramu izvršnog producenta “Hawaii Five-0” Petera M. Lenkova.

“Ja sam shrvan. Slomljenog srca. Kasnije ću objaviti detalje. Sada je preteško - napisao je uz sliku sa Wilyjem 20. juna.

Odavanje počasti havajskom umjetniku: Preminula zvijezda serije Hawaii Five-0

Lenkov je pratio još jednu objavu fotomontaže i napisao : “T, kao što sam ti rekao mnogo puta, zaljubio sam se u tebe na prvoj audiciji. Ušao si sa peškirom na glavi i brisao znoj, a ja sam bio oduševljen. Očarao si me da te učinim redovnim... u emisiji... i u mom životu. Bio si porodica. I nedostajaćeš mi svaki dan, brate. PS: kada smo razgovarali prošle sedmice, smijali smo se koliko ste bili u pravu od prvog dana. 'Five-0' je bio naš posao iz snova. I imao sam toliko sreće što smo zajedno podijelili tu magiju.”

Wily se pojavio u 171 epizodi “Hawaii Five-0” kao Kamekona Tupuola, a igrao je ulogu u epizodama drugih ponovo pokrenutih serija kao što su “MacGyver” i “Magnum PI”

Wily je rođen kao Teila Tuli 14. juna 1968. godine u Honoluluu na Havajima. Prije glume, Wily se takmičio u sumo, UFC i MMA mečevima.

Iza Wilija su ostala supruga Halona i njihovo dvoje djece.