U petak se na Kobiljoj Glavi dogodila nezgoda kada je radnik Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park Mirsad Delić tokom obavljanja radnih zadataka teško povrijeđen.

Delić je pao iz korpe krana dok je orezivao drveće i tako zadobio teške tjelesne povrede. Jedan od članova porodice za Faktor.ba je kazao kako ih niko iz preduzeća KJKP Park nije kontaktirao.

-Mirsad je tog dana kada je bilo užasno vruće odradio prvu smjenu i došao kući. Samo što je jeo, pozvali su ga iz firme i kazali kako mora u treću smjenu. Pa gdje to ima? Otišao je na posao, morao je, da bismo saznali kako je ispao iz korpe tokom orezivanja grana na drveću. Mirsadu je tokom pada pukla slezena, nekoliko rebara je polomljeno, pukla mu je peta, izgubio je mnogo krvi, bio je i u komi i niko iz preduzeća Park da se oglasi!? Hvala Bogu, Mirsad se probudio iz kome. Morali su mu izvaditi slezenu, primio je krv. Bojim se kako ovo želi da se zataška - kazao je član Mirsadove porodice.

Pita se zašto pojedini radnici u Parku na ovim vrućinama moraju raditi i po dvije smjene.

-Dosta im je jedna smjena od osam sati na ovakvom vremenu. Ispade sada kao da je Mirsad sam, svojom voljom otišao da odradi još jednu smjenu, a ne zato što je to neko od njega tražio. Zaista kod nas najmanje ljudski život vrijedi - govori izrevoltirano jedan od članova Mirsadove porodice.


U policiji su potvrdili da su 21. juna u 21.50 sati obaviješteni da je u ulici Alipašina u naselju Kobilja Glava koje pripada općini Centar došlo do povrijeđivanja radnika KJKP Park.

-Riječ je o M. D. rođenom 1977. godine, uposleniku Parka koji je prilikom izvođenja radova pao iz korpe krana na asfaltnu podlogu i tom priliko zadobio tjelesne povrede. On je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. Obaviješten je tužilac, mi smo obavili uviđaj i kompletan operativni materijal će biti nakon kompletiranaj dostavljen na ocjenu i mišljenje Kantonalnom tužilaštvu - kazala je Mersiha Novalić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.