Pripreme bh. predstavnika, koji će se boriti na spektakularnom K-1 World Grand Prix u Sarajevu, koji će se održati 29. juna u dvorani Mirza Delibašić, ulaze u posljednju fazu.

Bh. borce očekuju atraktivni i teški protivnici i zato su pripreme jače nego ikad.

Danas je u kultnom sarajevskom FIS-u održan trening otvoren za medije.

Mesud Selimović – WAKO prvak svijeta u kickboxu je kazao kako svi oni koji vole borbe vjerovatno nikada neće biti na boljoj manifestaciji, ne samo zbog imena K-1, nego zbog spiska borbi.

- Svi najbolji borci iz Bosne i Hercegovine skupljeni su na jedno mjesto. Najbolji klubovi su tu, borci iz tih klubova će se boriti na turniru, što garantuje spektakl i atraktivne borbe.


29. juna u dvorani Mirza Delibašić 6.000 gledalca imaće priliku da svjedoči spektakularnom i nikada viđenom turniru u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Osam najboljih kickboxera iz jugoistočne Evrope će se kroz četvrtfinalne mečeve, polufinale i finale boriti za naslov pobjednika turnira i plasman na veliko K-1 finale u Tokiju.


Učesnici ovog turnira biće teškaši Kadir Jildrim (Turska), Alin Nečita (Rumunija), Danilo Tošić (BiH), Nidal Bičiri (Maroko), Klaudio Istrate (Italija), Igor Mihaljević (Hrvatska), Adnan Redžović (BiH) i Ivan Bartek (Slovenija).

Dževad Poturak – K-1 promotor za jugoistočnu Evropu je kazao da su spremni.

-Vidjećemo 29.juna da li je publika spremna a ja znam da jeste da će nas podržati i da će doći da uživa u borbama kakve su do sada mogli vidjeti samo u velikim svjetskim gradovima poput Amsterdama, Istanbula ili Tokija. Sada imamo priliku u jednom takvom spektaklu uživati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu.

Osim toga, svi prisutni imaće priliku da vide još 10 sjajnih mečeva u kojima će snage u ringu odmjeriti atraktivni borci.

Karte (tribina - 25KM , 50KM – teleskop i 100 KM – VIP) za K-1 world Grand Prix se nalaze u prodaji preko platforme event.ba, saopćeno je.

Održan trening otvoren za medije K-1 WGP Sarajevo