Sarah List, iz Ontarija (Kanada), tvrdi da je njena osmogodišnja kćerka Sarah umalo umrla nakon operacije 16. maja u dječjoj bolnici McMaster - gdje je dvoje djece umrlo nakon sličnih zahvata, prenosi CTV News.

Istraga o dvoje djece je pod istragom, a bolnica je pauzirala sve zakazane operacije krajnika i adenoida dok se ne završi pregled.




Odvela je kćerku na rutinsku operaciju, djevojčica dobila sepsu

List je za medije kazala da je Sarah otpuštena samo nekoliko sati nakon što su joj uklonjeni krajnici i da je sve izgledalo u redu, dok sljedećeg jutra nije počela povraćati krv.

'Preplašena' mama odvela je Saru natrag u bolnicu, gdje je provela skoro tri sedmice na njezi, koja je uključivala tri dodatne operacije i četiri noći na intenzivnoj njezi.

List kaže da se Sarah nakon što je pojela tvrdo kuhano jaje požalila na rez na vratu, a medicinska sestra je tada pronašla 'male komadiće tvrdo kuhanog jajeta u njemu'.

Odvela je kćerku na rutinsku operaciju, djevojčica dobila sepsu

Majka se prisjetila: 'Otkrili su da postoji rupa. Rupa od pet centimetara.'

Rosie je tada imala još jednu operaciju kako bi popravila rupu, za koju ju je mama, kaže, vratila na početak, te je umetnuta cijev za hranjenje.

Otpuštena je nakon ukupno 18 dana u bolnici i nastavlja da se oporavlja kod kuće.

Sara List želi da se slučaj njene kćerke uključi u istragu, izražavajući zabrinutost za bezbjednost drugih pacijenata.

- Želim da slučaj moje kćerke bude deo istrage o smrtnim slučajevima dvoje djece u bolnici u maju i početkom juna - bila je jasna Sarina majka.