Mala Valerija nestala je u ponedjeljak oko 7 sati ujutru u Debelnu, u Nemačkoj, na putu do autobuske stanice do koje je imala samo 500 metara, a policija je sada objavila njenu novu sliku zbog lakšeg raspoznavanja.

Valerijina majka Nađa pobjegla je od rata u Ukrajini sa dvoje djece i od jeseni 2022. godine živi u Njemačkoj sa kćerkama Viktorijom (3) i Valerijom.

Bild navodi da je Nađa u Njemačku došla sa novim mužem, dok je Valerijin biološki otac ostao u Ukrajini.

U malom mjestu Debeln u Saksoniji kruže glasine da bi otac mogao da bude odgovoran za nestanak djeteta. Istražitelji trenutno ne isključuju ovu opciju, ali ostavljaju mogućnost za zločin ili nesreću.

-Nastavljamo istragu u svim pravcima - rekao je Andžej Ridžik za Bild.

Policija svakodnevno patrolira, ispituje ljude, prolaznike i provjerava dvorišta, podrume u okolini.

-Imam dobar odnos sa Valerijinim ocem - rekla je majka koja ne može detaljnije da objasni koji odnos kćerka ima sa biološkim ocem.

Prema navodima Bilda, komunikacija sa majkom je otežana. Intezivno se ispituje i njena emotivna prošlost s obzirom na saznanje da je imala nekoliko bivših partnera tokom svog kratkog boravka u Njemačkoj.

Valerijini nana i dedo su takođe zabrinuti za djevojčicu.

-Veoma smo zabrinuti, ne znamo kako ovo da objasnimo - rekao je dedo.

Komšija, koji je imao priliku da sretne djevojčicu na ulici, kaže da govori loš nemački jezik i da se često igra u zadnjem dijelu kuće, ali je veoma tiha i rezervisana prema stranicma. Zbog ovog navoda, policijski službenici smatraju da je malo vjerovatno da je Valerija ušla sa nekim nepoznatim u kola.

Podsjetimo, kada je nestala, na sebi je imala ljubičastu majicu kratkih rukava, crne farmerke, tanku tirkiznu jaknu i teget gležnjače. Navodi se da je djevojčica imala roze školski ranac i da govori njemački, ali slabije. Djevojčica je visoka 140 centimetara, ima tamno plavu kosu srednje dužine i nosila je rep.

Oglasila se majka nestale Valerije: Objavljena nova slika djevojčice