Jutros u 9:37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba samozapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

Zdravstveno stanje muškarca je jako teško i pokušava mu se pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, saznaje se od direktora KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića.

O svemu se sad oglasila i policija.

-Policijska uprava zagrebačka zaprimila je u 9:37 sati dojavu da se izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka, osoba zapalila. Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji se u tom trenutku samozapalio.

Policijski službenik je odmah aparatom za gašenje požara krenuo gasiti i ubrzo ugasio plamen, a po dolasku Hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu.

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško povrijeđen i životno ugrožen. Uviđaj je u toku a njime rukovodi zamjenik Županijskog državnog tužilaštva - objavila je policija.