U sarajevskom naselju Širokača, ulica Žagrići, sinoć je došlo do tragedije u kojoj su smrtno stradale tri osobe. Portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić, kazala je kako je zaprimljena dojava u 21:10 sati da je došlo do požara, a da su vatrogasci isti gasili do kasno u noć. Pored policijskih ekipa, dežurnog tužioca i vatrogasca, na terenu su bili i pripadnici Elektrodistribucije.

- Uviđajem i uviđajnom ekipom rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj obavljaju pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka medicinske struke, balistike, kontradiverzine zaštite, vještaka za biološka vještačenja, te vještaka protivpožarne zaštite. O identitetu stradalih i načinu nastupanja njihove smrti nije moguće govoriti, sve dok se ne završe uviđajne i druge radnje dokazivanja koje je naložila postupajuća tužiteljica - rekla je Novalić.

Podsjetimo, komšije su izjavile kako je došlo do pucnjave, a potom eksplozije i požara. Svemu je, prema njihovim riječima, prethodio porodični sukob dva brata.