Hrvatska je remizirala 1:1 s Italijom i tako vrlo vjerojatno ispala s Eura. Postoje još neki ludi scenariji za ostanak, no to je samo na razini nade. Povela je Hrvatska golom Luke Modrića u 55. minuti i do zadnjih sekundi sučeve nadoknade imala tu prednost i prolaz u drugi krug, a onda se ukazao Mattia Zaccagni i zabio za 1:1 i očaj Vatrenih.

Krilnom napadaču Lazija, ovo je bio prvi gol za Italiju u seniorskom nogometu, a što se Italijana tiče, on nije mogao doći u boljem trenutku.

"Puno toga mi je prošlo kroz glavu. To je neopisiva emocija. Bilo je jako važno da se kvalificiramo kao drugi i jako sam sretan - rekao je Zaccagni za Rai pa se osvrnuo na svoj gol:

"Iskreno nisam ni znao da je to zadnji napad na utakmici. Kada je lopta došla do mene, nakon odličnog dodavanja Calafiorija, nisam ni razmišljao. Slavlje? Potrčao sam i onda su me svi spljoštili! Uništili su me.

Njegov gol je bio sličan Del Pierovom koji je zabio na Svjetskom prvenstvu 2006. u polufinalu protiv Njemačke u produžecima.

"Del Piero je bio moj idol i imao sam njegov poster kao dijete. Prije nego smo išli u Njemačku Del Piero nas je posjetio u kampu, a mogli smo kasnije i pričati s njim preko Instagrama i to je bilo jako uzbudljivo. Nadam se da će mi se i sada javiti - rekao je uzbuđeni Zaccagni.