Oprah Winfrey hitno je hospitalizirana zbog teških želučanih problema samo par mjeseci nakon što je priznala da za mršanje koristi Ozempic, piše Daily Mail.

- Izlazi joj sve s oba kraja - priznala je njena najbolja prijateljica Gayle King, dodajući, piše Daily Mail, kako se nada da Oprah (70) neće biti uzrujana njenom indiskrecijom.

- Dehidrirala je, imala je intravenoznu injekciju, to je vrlo ozbiljna stvar! - ispričala je Gayle, a prenosi britanski Daily Mail.

Oprah, čija je kilaža slavno varirala tokom godina, nedavno je dospjela na naslovnice svjetskih medija zbog svog dokumentarca o ljudima koji koriste lijekove za mršanje.

- To je vrlo osobna tema za mene i za stotine miliona ljudi koji se širom svijeta bore s težinom i pretilošću - rekla je tada Oprah u izjavi za štampu koju je prenio BET.

Tokom desetljeća Oprah nije štedjela svoje fanove detaljima o gubitku kilograma. Prošle su je godine pratile glasine da uzima Ozempic, lijek za dijabetes koji je u međuvremenu postao i holivudski hit među onima koji pokušavaju smršati.

Kako su nagađanja rasla, Oprah je u decembru priznala da je posustala i da je spomenuti lijek počela koristiti kako bi smanjila kilograme i postigla figuru koju želi.