Osluškujući potrebe braniteljske populacije, naročito u domenu zdravstvene zaštite i poboljšanja kvalitete života njenih pripadnika, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u narednom periodu započinje realizaciju Projekta rehabilitacije i vježbanja u vodi za boračku populaciju na Olimpijskom bazenu Otoka za 2024. godinu.

Osnova projekta je rehabilitacija i vježbe u vodi za braniteljsku populaciju, s krajnjim ciljem socijalizacije, te očuvanja i unaprjeđenja fizičkog i mentalnog zdravlja. U planu je podjela 350 godišnjih akreditacija/karata za korištenje Olimpijskog bazena Otoka. Ukupni troškovi projekta su 70.000 KM, pri čemu će dio od 50.000 KM snositi Ministarstvo za boračka pitanja KS, a preostali dio Grad Sarajevo.

- Zasluge naših branitelja su, u periodu agresije i odbrane domovine, nemjerljive te je obaveza društva obezbijediti adekvatne uslove za njihovu rehabilitaciju, tjelovježbu i ugodno okruženje - istakao je, između ostalog uz najavu za realizaciju tog projekta, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović.

- Tim povodom, danas je predsjednik Koordinacije boračkih udruženja KS Ismet Imamović preuzeo karte za korištenje bazena, koje će potom distribuirati braniteljima koji su ostvarili to pravo - saopćila je Služba za protokol i press KS.