D. D. (50) koji se tereti da je sa svojim kolegom iz JKP "Vodovod" 26. marta ubio dvogodišnju djevojčicu kod Bora traži da ga opet izvedu pred tužioca.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je prije tačno tri mjeseca u Banjskom polju. Za sve ovo vrijeme njeno tijelo nije pronađeno, a slučaj je obavijen velom misterije, koju će možda razriješiti saslušanja novih svjedoka, ali i eventualno novo saslušanje jednog od osumnjičenih za djevojčicino ubistvo.

Podsjetimo, Danki se trag izgubio 26. marta, a 4. aprila policija je uhapsila S. J. (50) i D. D. (50), radnike borskog "Vodovoda" zbog sumnje da su dijete koje je samo izašlo na ulicu udarili kolima, pa zadavili i bacili tijelo. U istrazi koju vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru, do sada je ispitano 17 svjedoka, a za 5. juli zakazano je saslušanje još troje ljudi.

"Biće ispitana još tri svjedoka. Svjedoci koji su ranije ispitani nisu imali saznanja o samom zločinu, a tri nova svjedoka mogla bi da pruže značajne informacije za istragu," rekao je za "Kurir" izvor upoznat sa slučajem.

On dodaje da bi za istragu trebalo da bude od većeg značaja to što je jedan od osumnjičenih, D. D, navodno najavio da želi da ga tužilac ponovo ispita.

"D. D. je na saslušanju u tužilaštvu poslije hapšenja priznao da je njegov kolega S. J. službenim autom "fiat panda", u kom je on bio suvozač, udario Danku, a da ju je on lično unio u vozilo i zadavio rukama. Priznao je i da su tijelo bacili na deponiju na Starobanjskom putu, ali i da ga je on dva dana kasnije premjestio sa svojim bratom i ocem," podsjeća izvor.

Osumjičeni za ubistvo Danke je izgleda riješio da progovori?

"D. D. je sada, navodno, preko svog advokata tražio da ponovo bude saslušan. Šta će on sada ispričati zna samo on, ali njegov novi iskaz bi mogao ili da totalno razjasni slučaj ili da ga dodatno zakomplikuje. Ukoliko on prizna konačno gdje je tijelo djevojčice, situacija bi bila sasvim jasna, ali on može sada i da "okrene ploču" i da po ugledu na svog kolegu S. J. odluči da promijeni iskaz", prenosi "b92".

Osumjičeni za ubistvo Danke je izgleda riješio da progovori?