Trenutno smo u toplinskom valu i nema boljeg osvježenja od ledenih poslastica, a za ljubitelje sladoleda koji traže malo raskošnije recepte, predlažemo ukusnu sladolednu tortu.

Priprema je jednostavna, a okus je fantastičan.

Sastojci
600 ml mlijeka
3 kašike šećera
3 kašike kukuruznog škroba
vanilin šećer
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
petit keksi umočeni u mlijeko
ribana čokolada

Priprema

U mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i kukuruzni škrob te promiješajte. Zakuhajte i neprestano miješajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi.

Slatko vrhnje izmiksajte s šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu pa izmiksajte. U tepsiju posložite red keksa umočenih u mlijeko pa namažite kremu, pa opet kekse pa kremu. Pospite ribanom čokoladom i ostavite da se ohladi.