Otkriven je motiv ubistva djevojčice (11) u Grčkoj, čiji nestanak je prijavljen u noći između nedjelje i ponedjeljka, a koja je jučer pronađena mrtva na području Ilije. Policija je uhapsila njenog amidžu, koji je priznao zločin.

Amidža je na saslušanju rekao da je djevojčicu izbo šarafcigerom, a potom je inspektore odveo do njive na kojoj je ostavio tijelo male Vasilike.

Prema navodima, stric je rekao da je prije ubistva želio imati seksualne odnose s 11-godišnjom rodicom. Djevojčica ga je naravno odbila i zaprijetila da će sve ispričati roditeljima, nakon čega je on zgrabio šarafciger i nanio joj više uboda u grudi i leđa.

Izvori iz istrage navode da je dijete imalo povrede po rukama, vjerovatno zadobijene dok se pokušavala odbraniti od silovatelja. Nakon ubistva, amidža je tijelo djevojčice odnio u njivu i bacio ga.

Nakon toga se vratio kući i legao da spava, kao da se ništa nije desilo. Ujutru je otišao na posao i svima pričao kako je zabrinut za nestalu rodicu.

On je uhapšen nakon što su policajci pogledali snimak nadzornih kamera i ustanovili da je djevojčica u nedjelju u večernjim satima ušla u stričev automobil. Amidža je Vasiliku pokupio nedaleko od kuće njenog djeda.

Nakon što su shvatili i da je amidža male Vasilike bio na sudu zbog silovanja maloljetnice, odmah su znali da je on odgovoran za nestanak djevojčice.