Dragomir Bojanić Gidra rođen je na današnji dan 1933. godine u Kragujevcu, a tokom života igrao je brojne uloge po kojima je ostao zapažen.

Ipak, Gidru javnost najviše pamti po liku Žike u "Žikinoj dinastiji".

Gotovo da nema osobe u regionu koja ne zna za čuveno ostvarenje "Žikina dinastija" gdje je glavni lik bio Žika Pavlović kojeg je tumačio upravo Gidra.

Osim prvog ostvarenja ("Lude godine", 1977), sve scenarije uradio je Jovan Marković.

On je sada otkrio tajne sa snimanja "Žikine dinastije" i objasnio kako je on zapravo postao dio te ekipe.

- Bio sam tada bez posla, a prvi koji mi je ponudio da nešto radim bio je pokojni direktor Televizije Milan Vukos. Nisam prvi film pisao, ali me je moj prijatelj i kum Dragomir Bojanić Gidra ubijedio da se pridružim. Odlučio sam da to prebacimo na komediju. Na sljedeća dva nastavka nisam bio potpisan na špici, jer se tada još vodio jedan sudski proces protiv mene, pa nisam htio da pravim probleme ekipi- rekao je on i otkrio kakva očekivanja je imao od serijala.

Ipak, on je u jednom trenutku želio da napusti projekat.

- Umorio sam se. Snimali smo nekad i dva filma godišnje, a počeo je da radi ko šta hoće. Posljednji film "Sulude godine“ sam ja radio. Žao mi je što nismo uradili nešto što je bilo dogovoreno. U planu je bila da se radi serija "Žikini memoari“. On je već tada bio bolestan i ideja je bila da snimamo u nekoj banji, da on pije špricer, da se prisjeća događaja iz filma i komentariše ih. Publika bi vidjela događaje na neki novi način - rekao je on i dodao da je anegdota bilo mnogo.

- Mi smo godinama radili zajedno i bili kao porodica. Najviše tih priča imam o Gidri. On je volio da popije, a na snimaju je alkohol bio zabranjen. On me moli da pred kadar popije samo jednu i konobar mu na moje oči sipa jednu votku, a zatim je popio času vode. Zamoli me za još jednu i ja kažem da može. Poslije pola sata on je bio pijan. U maloj čaši je bila voda, a u velikoj votka. Otkrili smo ga još jednom. Izbušio je lubenicu i u nju sipao votku. Pio je na slamčicu, a mi mislili da voli lubenice! Gidra je bio fantastičan glumac – kazao je.