Zbog prekida snabdijevanja električnom energijom nastali su brojni problemi u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kako javlja RTV BN u bijeljinskoj bolnici je nastao opšti haos zbog čega je direktor bolnice Mikajlo Lazić uputio poziv zaposlenicima da preduzmu vanredne mjere.


Mjere podrazumijevaju da blaže pacijente pošalju kućama te prilagode rad bolnice novonastalim uslovima.


- Zbog nestanka struje u cijelom regionu preduzete su mjere za stabilizaciji rada bolnice. Napravite spisak otpusta bolesnika koji mogu ići kući kako bi se rasteretila bolnica. Otpustite što više, ostavite samo koje morate. Haos nam je. Otpust se planira večeras ili sutra - rekao dr Lazić svim načelnicima odeljenja bijeljinske bolnice.



Ipak, ubrzo se na stranici bolnice pojavilo, nešto drugačije, saopćenje vezano za ovaj slučaj.
Saopćenje prenosimo u cijelosti:


Zbog havarije u isporuci električne energije koja je zadesila cijeli region, danas je u Bolnici Bijeljina došlo do prekida u snabdjevanju električnom energijom u periodu 12.30 do 15.00 sati.

Ovim putem obavještavamo javnost da prekid u isporuci električne enregije nije ugrozio rad u bolnici, koja je danas funkcionisala svojim uobičajenim kapacitetom. U momentu nestanka struje, čak su uspješno izvršene tri vrlo kompleksne abdominalne hirurške intervencije u našim operacionim salama.


Bolnica posjeduje agregat velike snage koji omogućava redovno funkcionisanje i u ovakvim vanrednim situacijama, tako da ni u jednom momentu zdravlje naših pacijenata nije bilo ugroženo.

Ubrzo po nastanku havarije ekipe ,,Elektro-Bijeljine” su pristigle u bolnicu da bi u slučaju bilo kakvih potreba blagovremeno reagovale.

Na sreću, nikakvih dodatnih nepredviđenih situacija nije bilo, a JZU Bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini je obezbijedila uslove da se i u narednim danima, u slučaju kraćeg ili dužeg prekida u snabdijevanju električnom energijom, bez problema omogući bezbjedno pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima.