Panonska jezera već godinima privlače Bosance i Hercegovce iz svih krajeva naše države i svijeta, ali podjednako su zanimljiva za obilazak i stavništvu susjednih zemalja.

Lijepo je bilo i nama! Nismo imali mogućnosti da duže ostanemo, ali bismo rado. U svrhu ovog priloga nastojali smo zabilježiti mnogo lijepih ljetnih trenutaka na Panonskim jezerima. Ljetna sezona 2024. na Panonskim jezerima otvorena je proteklog vikenda koncertom Gorana Karana. Sve je bilo svečano, kako i dolikuje.

Kada odete na Panoska jezera u Tuzli, imat ćete mnoštvo drugih sadržaja i lokacija za posjetiti. Pored Panonskih jezera koja predstavljaju krunu turističke sezone Tuzle, tu su i drugi sadržaji koji se mogu posjetiti, počevši od kulturnih ustanova do Međunarodne galerije portreta, Doma književnosti, Ateljea Ismeta Mujezinovića i mnogih drugih. Ono što čini nadogradnju turističke ponude Tuzle jesu brojni festivali i sajmovima. Jedan od njih jeste i Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop. Festival okuplja mlade ljude u posljednoj sedmici jula i nudi tri večeri besplatnih koncerta u parku pored muzičke škole, u blizini Panonskih jezera.

Za kraj sezone bit će organizovan i BIKE FEST Panonika, drugog vikenda u septembru, na kojem se očekuju 6.000 motorista iz zemlje i regije.

Panonska jezera mirišu na pravo more. Slana laguna ima tri jezera, a godinama ova turistička atrakcija privlači sve veću pažnju i bilježi sve veći broj posjeta. Tako se na Panonskim jezerima ove godine očekuje više od 400.000 posjeta.
(T.Zerdo)