Visoke temperature nas obično udaljavaju od kuhanja ručka, a priprema poslastica nam nije ni na kraj pameti. Rješenje su kolači gotovi za nekoliko minuta, koji se samo moraju dobro ohladiti.
Danas vam donosimo recept za jedan pravi klasik – pločice od kikiriki maslaca i debelog sloja čokolade. Priprema ove poslastice traje manje od 10 minuta, a rerni se ne morate ni približiti.
Sastojci
• kikiriki maslac 375 g
• kokosovo brašno 150 g
• šećer u prahu 30 g
• ekstrakt vanilije 1 kašika
• kokosovo ulje 2 kašike
• krupna sol 1 kašika
• so 1 prstohvat
• čokolada 350 g
Priprema
Četvrtastu posudu (20×20 cm) prekrijte papirom za pečenje.
U manjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, vaniliju i prstohvat soli. Izmiješajte i prebacite u kalup, a zatim zagladite.
Čokoladu otopite s kokosovim uljem u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi.
Prelijte čokoladu preko smjese od kikiriki maslaca, pospi krupnom soli i stavite u frižider na barem dva sata.