Mašine za pranje veša uveliko olakšavaju pranje veša, ali im je potrebno i čišćenje s vremena na vrijeme.

Žena je na TikToku pokazala kako očistiti skriveni dio vaše mašine za pranje veša i produžiti joj vijek trajanja. Korisnica Instagrama Babs, koji vodi nalog Brunch With Babs, otkrila je skriveni dio vaše mašine za pranje veša koji morate čistiti svakih nekoliko mjeseci.

Pozvala je svoje pratioce da pronađu filter u svojim mašinama za pranje veša.

- Ako ne znate gdje je (filter za mašinu za pranje rublja), možda ćete biti u nevolji jer biste trebali da ga čistite do četiri puta godišnje - rekao je Babs gledaocima.

Demonstrirala je kako ukloniti filter i temeljito ga očistiti. "Moj je ispred moje mašine. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filter. Imam peškir i imam posudu", rekla je Babs.

Kada je uklonila filter, voda je izlila iz mašine, stoga obavezno stavite posudu pažljivo ispod. Nakon što ste isprali filter u toploj vodi, provjerite ima li iza njega bilo kakvih predmeta kao što su čarape.

Ovaj dio veš mašine morate redovno čistiti: Produžit će joj vijek trajanja


Babs je poprskala malo sirćeta na tkaninu i upotrijebila je da se izbori sa prljavštinom na mašini. Objasnila je:

- Samo obrišite pretinac filtera. Samo zato što je prilično loš. Dakle, nakon što se osuši, samo uzmite filter i dobro ga zaokrenite kako biste bili sigurni da je čvrsto.

Nakon čišćenja filtera , još nekoliko mjeseci nećete morati da brinete o njemu. Babs je zaključila: "To je potrajalo pet minuta, ali će zaista produžiti vijek trajanja vaše mašine, a vi ćete imati mnogo čišći veš."

Korisnici Instagrama su u komentarima podijelili svoje mišljenje: "Dakle, nije istina! Mašina za sušenje ne jede čarape... mašina za pranje veša!" našalio se jedan gledalac. Drugi pratilac je rekao: "ŠTA???!!! Danas imam godina i tek učim ovo!!! Vau!!!" "Bojim se pomisliti šta je u našoj mašini za pranje veša, u izanjmljenom stanu", komentirala je treća osoba, piše The Sun.