Jutros su oko 9 sati, u bombaškom napadu, u Cetinju likvidirane dvije osobe.

Riječ je o Draganu Roganoviću i Petru Kaluđeroviću, pripadnicima Škaljarskog klana.

Dragan Roganović (36) bio je bokser, uspješni sportista, ali i tjelohranitelj Gorana Radomana, prve žrtve u škaljarsko-kavačkom ratu.

Bokser Dragan Roganović (36), jedan od dvojice “škaljaraca” poginulih jutros u eksploziji na Cetinju, već nekoliko puta bio na nišanu nepoznatih osoba. Bio je bokser, uspješan sportista, ali i tjelohranitelj Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu ubijen u Beogradu.

Roganović je ranjen 7. decembra 2017. godine oko 18.15 sati na Cetinju. Kada je izlazio iz automobila na njega iz automata “kalašnjikov” zapucala nepoznata osoba. Motiv napada nikada zvanično nije poznat, a metak ga je pogodio u kičmeni pršljen.

Kasnije je isplivala informacija da je ovaj pokušaja njegove likvidacije organizovao kavački klan.

Cetinjanima Mihailu Borozanu (29), Vladimiru Kaluđeroviću (34), Petru Kaluđeroviću (20) i Milanu Kaluđeroviću (35) određen je pritvor zbog sumnje da su izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Ovo je bokser koji je poginuo jutros u Cetinju: Čuvao je mafijaša

Nakon što su Borozan i Kaluđerovići uhapšeni, iz Uprave policije saopšteno je da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, skupa sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, uz podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene na nekoliko lokacija na teritoriji Cetinja pretresli više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica, i sa njima povezanih lica.

Roganović i Petar Kaluđerović stradali su u eksploziji koja se jutros oko devet časova dogodila ispred ulaza u Sportski centar na Cetinju, javljaju crnogorski mediji. Pored dvojice “škaljaraca” povrijeđene su i tri osobe.

“Škaljarci” su bili u luksuznom crnom “Mercedesu”. Koliko je bila silovita detonacija pokazuje i činjenica da su popucala stakla na zgradi Sportskog centra, ali i da je na mjestu eksplozije otkinuto drvo.