Majka učenika koja je napala nastavnicu biologije u OŠ "Jovan Dučić" i krvnički je pretukla je A. R. (32) bivša odbojkašica koja je i ranije bila poznata u školi po incidentnom ponašanju.

- Ona je i ranije pravila razne incidente, svi smo znali za to... Iz vrlo je imućne porodice. Bivša je odbojkašica, njen otac drži odbojkaški klub, a imaju i hotel na Novom Beogradu - priča za Kurir jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu i dodaje da ona već ima dva braka iza sebe.

Ovo je majka koja je krvnički pretukla nastavnicu biologije: I ranije pravila incidente

- Taj dječak je iz prvog braka, a iz drugog braka, koji je također okončan, ima dječaka sa jednim košarkašem.

Ovaj slučaj, kako se nezvanično saznaje, vodi Treće osnovno javno tužilaštvo i rad je u toku.

Podsjetimo, nastavnicu biologije u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu napala je i teško povrijedila majka učenika ove škole.

Do napada je došlo u popodnevnim satima, a nastavnica je kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu.

- Majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosjek za trojku. Pritom, nije znala da se sabira i ocjena iz prvog polugodišta - ispričala je za Blic učiteljica u OŠ "Jovan Dučić" koja je u pratnji povrijeđene koleginice otišla u bolnicu.

Kaže da je nastavnica biologije da bi riješila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umjesto rješenja, došlo je do užasnog nasilja.

- Govorila joj je užasne stvari "Ne znaš ti k*čko ko sam ja, j***** ti mater" - kaže učiteljica.

Onda je zaprijetila da će da ide kod direktorke što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

"Pobiću ti porodicu"

- Nećeš nigdje više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobiću ti porodicu - vikala je.

Ovo je majka koja je krvnički pretukla nastavnicu biologije: I ranije pravila incidente

Pošto je bio odmor, pozive u pomoć napadnute nastavnice niko nije čuo, pa je bjesna majka nastavila da se iživljava i govori: ”Niko te ne čuje, ubiću te”.

Tek tada je nastavnica uspjela da se otrgne, jurila je do policajca, ali on nije bio tu.

Zaposleni su zatim pozvali policiju koja je došla i uzela izjavu.

- Majka koja je napala nastavnicu je pred policijom priznala da je završila kurs borilačkih vještina - kaže sagovornica.