U kuhalu za vodu nakon određenog vremena se pojavi kamenac a njegovo čišćenje može postati noćna mora ukoliko ne primjenite određene trikove korisnika koje to dijele na internetu.

Kako bi kamenac očistili iz kuhala za vodu, a kako se radi o posudi iz koje koristimo vodu koju konzumiramo važno je koristiti prirodne sastojke za uklanjanje.

Do sada ste više puta čitali tekstove o korištenju alkoholnog ocata ili da je potrebno iscjediti limun kako bi se riješili kamenca, ali jedan stručnjak kaže da ipak treba koristiti nešto drugo.


Stručnjak za čišćenje rekao je da, iako će korištenje prirodnih sastojaka za čišćenje dati neke rezultate ako se pravilno koristi, najbolje je koristiti namjensko sredstvo za uklanjanje kamenca jer je uputstvo lako pratiti i nećete riskirati uništenje uređaja.

Kamenac iz kuhala bi trebalo ukloniti barem jednom mjesečno ako živite u području s tvrdom vodom, dok ljudi s mekom vodom to neće morati činiti toliko često jer im se svakako neće mnogo nakupiti.


Važan je postupak

Uklanjanje kamenca iz kuhala za vodu važan je postupak jer kuhalo za vodu s puno kamenca neće raditi tako učinkovito kao čisto što bi moglo utjecati na vaše račune za struju jer će kuhalu trebati više vremena da prokuha.

Kako bi se prije svega smanjilo nakupljanje kamenca, stručnjak je predložio filtriranje vode prije nego što je stavite u kuhalo za vodu, iako ćete i dalje morati redovno uklanjati kamenac.