Kefir se smatra poželjnijom namirnicom od jogurta jer sadrži više sojeva probiotika, ima malo laktoze, pa ga čak i osobe s netolerancijom na laktozu uglavnom mogu piti.

Smatra se superhranom jer je prepun vitamina, minerala i hranjivih tvari.

Zbog sljedećih razloga bismo trebali češće da ga pijemo.

Potiče zdravlje crijeva: Sadrži oko 12 aktivnih probiotičkih sojeva koji pomažu držati štetne bakterije pod kontrolom. Redovito pijenje kefira može smanjiti simptome upalnih bolesti crijeva i ublažiti zatvor.

Održava jake kosti: Čaša kefira sadrži hranjive tvari potrebne za izgradnju i održavanje jakih kostiju, uključujući kalcij, fosfor, magnezij i vitamin K.

Bori se protiv klica: Kefir se smatra crijevnim "superherojem" jer se bori protiv klica koje uzrokuju bolesti.

Pomaže u regulaciji šećera u krvi: Istraživanje koje je uključilo oboljele od dijabetesa tipa 2 pokazalo je da redovito svakodnevno pijenje kefira pomaže u održavanju glukoze pod kontrolom.

Održava jake mišiće: Kefir sadrži proteine, magnezij i fosfor, koji ima ključnu ulogu u rastu i oporavku tkiva.

Ublažava stres: Magnezij, B-vitamini i triptofan pomažu u stvaranju i regulaciji hemikalija u mozgu koje stabiliziraju naše raspoloženje.

Ima antikancerogeno djelovanje: Nekoliko studija je pokazalo da kefir ima potencijalna antikancerogena svojstva protiv raka dojke, raka debelog crijeva i malignih T limfocita. Ali, oni koji se aktivno liječe od raka ili imaju oslabljeni imunološki sustav trebali bi prije konzumiranja kefira razgovarati sa svojim doktorom.