Nemanja Š. (41) koji je uhapšen zbog sumnje da je 21. juna 2024. godine ubio svoju vanbračnu suprugu Sonju R. (50), koju je prethodno zlostavljao, saslušan je danas u Tužilaštvu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, postoje osnovi sumnje da je Nemanja Š. 21. juna u večernjim satima, nakon verbalne rasprave, rukama i nogama nanio više udaraca Sonji R. po tijelu, kao i najmanje jedan udarac u predjelu glave čvrstim predmetom, usljed kojih povreda je oštećena preminula.

Takođe se sumnja da je kontinuirano, od zasnivanja vanbračne zajednice u prethodnih 10 godina, zlostavljao Sonju R., tako što ju je tukao, ponižavao, kontrolisao njeno kretanje, druženje i raspolagao njenim novčanim prihodima.

Nemanja je, kako navode iz Tužilaštva, iznio svoju odbranu, nakon čega je predloženo da mu se odredi pritvor.

-Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Nemanji Š. odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posljedice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Nemanji Š. se na teret stavlja krivično djelo Teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, piše Telegraf.