Jedan od omiljenih trikova u svakom domu za čišćenje kade, tuš kabine i lavaboa svakako je mješavina sode bikarbone i limuna ili makar sirćeta. Međutim, u nekim slučajevima čak ni ove čarobne mješavine ne daju rezultate, a svi bismo, ako je moguće, rado izbjegli „teške“ hemikalije. Evo par savjeta čim očistiti tuš kabinu.

Boraks

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku bijelog praha. Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš-kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom.
Ulje

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje, sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da djeluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.
Sirće i deterdžent

Jedno od boljih rješenja je i mješavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno. Zagrejte sirće tek toliko da bude vruće, ne i da proključa, a zatim ga pomješajte s jednakom količinom deterdženta, sipajte u sprej-bočicu i dobro promućkajte. Nakon što pospete uprljanu površinu, ostavite da odstoji desetak minuta, a potom obrišite spužvom ili četkom