Mještane Cavtata u Hrvatskoj razljutio je novi sezonski cjenovnik parkinga.

- Već treću godinu sezonski cjenovnik parkiranja je nepromijenjen. Odsad je 3 eura (6 KM) po satu dok domaćim korisnicima koji žive na području Općine Konavle ostavljamo opciju mjesečne karte koja se razlikuje ovisno o mjestu stanovanja, pa tako stanovnici stare jezgre Cavtata plaćaju 12 eura mjesečno (24 KM) na koju mogu prijaviti tri registracijske oznake dok ostatak Konavala plaća 24 eura (48 KM). Smatramo da domaći ljudi nisu niti malo oštećeni ovim novim cijenama, a s druge strane, turistička je sezona, ogroman je interes stranih automobila i rent-a-car vozila i mislim da je opravdano napraviti cjenovnik koji će nam donijeti neke prihode i ujedno osigurati sredstva za daljnje investiranje u parking, u svakodnevno održavanje i održavanje uređaja za naplatu parkinga - ističe Pavo Arbulić, direktor Čistoće i zelenila.

- Sramota! Skuplje je u Cavtatu platiti parking, nego unajmiti apartman. U Njemačkoj 45 minuta parkinga je džabe a svaki novi sat je 1 euro (2 KM). U središtu Zadra na poluotoku sat je pola eura (1 KM), a nedjeljom je besplatno - salve negodovanja na društvenim mrežama popratile su novi cjenovnik parkiranja koji je netom uvelo konavosko općinsko komunalno društvo Čistoća i zelenilo Konavle, piše Dubrovački.

"Sezonski cjenovnik od 3 eura po satu vrijedi za sve korisnike koji nisu s područja Konavala. Dubrovčani koji, naprimjer idu na koncert u Cavtat plaćaju cijenu kao i stranci, ne znam kako bi drugačije i moglo.

Da ja sad, naprimjer, pođem s prijateljima u obilazak historijske jezgre, sigurno neću imati popust na cijenu parkinga na Pilama i Buži koja je i trostruko veća od ove u Konavlima", navodi direktor konavoskog komunalnog društva kojega pitamo i čudi li ga što uvijek kad se izvjesi novi cjenovnik nastaju polemike.