Velimir Krstić (90) iz sela Kumarevo u blizini Leskovca (Srbija), prijavio je porodično nasilje, a navodno, pretukli su ga sin i snaha sa kojima je živio.

Njegovi rođaci i komšije su otkrili da se nasilje nad njim od strane sina i snahe ne dešava prvi put i to sve zbog penzije. Kako navode, do sada su mu krali mobilne telefone, platne kartice i čekove, a ovoga puta su mu nanijeli i teške fizičke povrede.

On sada čeka sudski postupak, a do okončanja istog biće zbrinut kod jednog od unuka.

Penzionera (90) pretukli sin i snaha zbog penzije

– Ovo je sedmi put. Jednom me je sin napao nožem, tada sam šutio. Grehota u ovim godinama, ne dolikuje – priča Velimir.

U Urgentnom centru opšte bolnice Leskovac ustanovili su da Velimir ima povrede i podlive po glavi i licu, polomljen nos i teške povrede grudnog koša. Kao motiv napada navodi se da su sin i snaha bili izrevoltirani zato što im nije dao svoju penziju, jedini mjesečni izvor prihoda koji Velimir ima.

– Penziju sam uzeo, dao sam 10 hiljada za struju. Međutim, kad su me vidjeli kažu da svuda dajem pare, samo ne za kuću. Utepaše me skroz, nos mi izvrnuli, svuda je po meni krvi bilo. Doktor je sve napisao, sad ću da tjeram postupak na sudu, pa oni nek rade koliko mogu – dodaje pretučeni penzioner, piše Blic.rs.