Osam „teškaša“ večeras će u ringu u dvorani Mirza Delibašić ostaviti posljednji atom snage kako bi najbolji od njih izborio naslov pobjednika i plasman ne veliko K-1 finale u Tokiju, koje će se održati u decembru ove godine.

Brutalna ali jednostavna K-1 turnirska pravila kažu da će finalisti večerašnjeg turnira nakon četvrtfinalnih i polufinalnih mečeva morati i treći put u ring kako bi se izborili za naslov pobjednika.

Dževad Poturak – K1 promotor za jugoistočnu Evropu
Sistem sa tri borbe za jednu večer je nevjerovatno zahtjevan. Greške se moraju svesti na minimum a svaki borac mora biti vrhunski pripremljen kako bi uspio pobijediti čak tri protivnika u razmaku od samo nekoliko sati.

Počinje "Bitka" za odlazak na veliko K-1 finale u Tokiju

Ulaznice za K-1 World Grand Prix u Sarajevu možete kupiti na platou Skenderije i putem platforme event.ba (tribine – 25 KM, teleskop – 50 KM i VIP 100 – KM)

Počinje "Bitka" za odlazak na veliko K-1 finale u Tokiju
Počinje "Bitka" za odlazak na veliko K-1 finale u Tokiju

„BITKA“ ZA TOKIO
Nidal Bchiri (Maroko) vs Claudio Istrate (Italija)
Nidal „Marokanski vojnik“ Bchiri je 32-godišnji borac koji iza sebe ima puno teških mečeva i kojeg mnogi, uključujuči i Big Mikea smatraju glavnim favoritom turnira. Bio je Enfusion šampion a u karijeri ima 15 pobjeda (4 KO), 3 poraza. Njegov protivnik je Claudio Istrate finalista K-1 turnira u Yokohami prošle godine. U karijeri ima 85 mečeva, od toga 60 pobjeda uz 22 poraza i 3 remija.

Kadir Yildirim (Turska) vs Tomaš Hron (Češka)
Kadir „Turski terminator“ Yildirim je nekadašnji prvak svijeta u kick boksu a njegov protivnik Tomas Hron dolazi iz Brna. Iskusni 42-godišnji češki borac je godinama nastupao u organizacijama K-1, It's Showtime i Superkombat. Ima čak 110 mečeva, od toga 86 pobjeda (30 KO), 21 poraz i 3 remija.

Balint Ladover (Mađarska) vs Miroslav Vujović (Crna Gora)
Crnogorac Miroslav Vujović će za protivnika imati Balinta Ladovera iz Mađarske. Vujović je 2021.godine izabran za najboljeg kick boksera u Crnoj Gori. Vujović je bio prvak Balkana 2016.godine, WAKO svjetski prvak u Budimpešti godinu dana kasnije a istu titulu je osvojio i 2021.godine. Vujović ima 17 mečeva u karijeri uz 11 pobjeda (7 KO) i šest poraza.

Ivan Bartek (Slovačka) vs Danilo Tošić (Bosna i Hrcegovina)
Ivan Bartek je protivnik Bh.borcu, Banjalučaninu Danilu Tošiću. Slovak je veoma opasan borac koji u posljednjih osam mečeva ima sedam pobjeda. Ukupno u karijeri ima 47 pobjeda, 19 poraza i 3 remija. Tošić, koji u karijeri ima omjer od 30 pobjeda i 10 poraza, se prvi put bori u ovako jakoj konkurenciji i za ovu priliku morao je kilažu povećati na 112 kilograma, što je ubjedljivo najviše u njegovoj karijeri. Pobjednik ovog meča u polufinalu ide na boljeg iz duela Vujović – Ladover.

Osim K-1 turnira, ljubitelji borilačkih sportova će večeras u Skenderiji moći vidjeti i sjajne uvodne i Super borbe u kojima će nastupiti neki od naših najboljih boraca. Tako će Mesud Selimović odmjeriti snage protiv Ernesta Dupljaka, dok će Haris Brko Biber za protivnika ima Crnogorca Mihaila Ćulafića.
K1- World Grand Prix počinje uvodnim borbama u 18 sati, dok je početak K-1 turnira planiran za 20 sati.