Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi kako troje mladih sa Balkana, koje je odnijela bujica u Italiji, stoje na nasipu dok oko njih nadolazi voda.

Kako se sumnja, ova fotografija nastala je dok su Patrisija, Bjanka i Kristijan, mladi porijeklom iz Rumunije, vjerovatno još mislili da su na sigurnom.

Na slici se vide djevojke i mladić kako stoje na nasipu, u tom trenutku vjerovatno i dalje nesvjesni da će im voda uskoro biti do koljena.

Do tragedije je došlo prošlog petka oko 14 sati, kada su Patrisija, Bjanka i Kristijan otišli pored rijeke Nadiža kako bi se prošetali i fotografisali.

U jednom trenutku našli su se opkoljeni vodom, zbog čega su pozvali u pomoć. Snimak zagrljenih prijatelja obišao je svijet dok su ljudi sa mosta posmatrali dramatičnu scenu, ne znajući kako da im pomognu.

Vatrogasci su uz pomoć dizalice pokušali da im dobace kanap, ali nisu uspjeli da ga dohvate. U sljedećem trenutku bujica ih je odnela.

Tijela dvije djevojke porijeklom sa Balkana pronađena su dva dana kasnije oko kilometar od mjesta na kojem su posljednji put viđeni zagrljeni.

Za Kristijanom se i dalje traga.

U Italiji su se u srijedu oprostili od djevojaka, a one će ove sedmice biti sahranjene u Rumuniji.