Nicole Skirts (27) doživjela je veliku neprijatnost, pošto je posjetila festival hrane u Pittsburghu.

Isprobala je više specijaliteta, gdje su krastavci glavni dodatak, a najviše joj se svidjela pica.

Djevojka je probala krastavce pečene u rerni, limunadu od krastavaca, kanole punjenje krastavcima… i sve to snimila za svoje pratioce na popularnoj platformi.

Tri sata kasnije, međutim, počeli su problemi.


-Počelo je da svrbi. Pomislila sam da imam čmičak u oku. Vrlo brzo, moje lice je oteklo, jedva sam gledala - kazala je Nicole.

Ubrzo je prevezena u bolnicu, pregledana i prikačena na infuziju. Nakon tretmana u potpunosti se oporavila, mada ljekari nisu mogli da preciziraju šta je prouzrokovalo burnu reakciju.

Pojela picu, pa poslije tri sata otekla kao da su je izujedali bumbari

Djevojka vjeruje da je organizam odreagovao na krastavce, a ne na picu. Tvrdi da nikada ranije nije doživjela ništa slično.

-Razvila sam alergiju na krastavce za jedan dan - objavila je.

Korisnici društvenih mreža spekulišu da je tijelo odreagovalo zbog preopterećenosti natrijumom, prenosi Need To Know.

Pojela picu, pa poslije tri sata otekla kao da su je izujedali bumbari

Specijalista za alergije, Dr Helen Evans-Howells, kaže da postoje mnogi sastojci u pici koju mogu izazvati alergiju.

-Primarno, najčešći alergeni su pšenica, kravlje mlijeko ili jaja. Međutim, ljudi mogu biti alergični na druge namirnice i prelive, uključujući ribu, gljive ili biber.

Ona dodaje da alergijske reakcije imaju tendenciju da se jave u roku od nekoliko minuta do sat ili dva nakon izlaganja hrani, ali, što je ključno, obično se povlače u roku od nekoliko sati.