Nicole Skirts (27) doživjela je veliku neprijatnost, pošto je posjetila festival hrane u Pittsburghu.
Isprobala je više specijaliteta, gdje su krastavci glavni dodatak, a najviše joj se svidjela pica.
Djevojka je probala krastavce pečene u rerni, limunadu od krastavaca, kanole punjenje krastavcima… i sve to snimila za svoje pratioce na popularnoj platformi.
Tri sata kasnije, međutim, počeli su problemi.
-Počelo je da svrbi. Pomislila sam da imam čmičak u oku. Vrlo brzo, moje lice je oteklo, jedva sam gledala - kazala je Nicole.
Ubrzo je prevezena u bolnicu, pregledana i prikačena na infuziju. Nakon tretmana u potpunosti se oporavila, mada ljekari nisu mogli da preciziraju šta je prouzrokovalo burnu reakciju.
Djevojka vjeruje da je organizam odreagovao na krastavce, a ne na picu. Tvrdi da nikada ranije nije doživjela ništa slično.
-Razvila sam alergiju na krastavce za jedan dan - objavila je.
Korisnici društvenih mreža spekulišu da je tijelo odreagovalo zbog preopterećenosti natrijumom, prenosi Need To Know.
Specijalista za alergije, Dr Helen Evans-Howells, kaže da postoje mnogi sastojci u pici koju mogu izazvati alergiju.
-Primarno, najčešći alergeni su pšenica, kravlje mlijeko ili jaja. Međutim, ljudi mogu biti alergični na druge namirnice i prelive, uključujući ribu, gljive ili biber.
Ona dodaje da alergijske reakcije imaju tendenciju da se jave u roku od nekoliko minuta do sat ili dva nakon izlaganja hrani, ali, što je ključno, obično se povlače u roku od nekoliko sati.