Saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao policajac dogodila se u petak navečer na autocesti kod Rijeke. Policija o toj nesreći nije obavijestila javnost.

-Do nesreće je došlo kada je 43-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka u suprotnom smjeru, udario bočnim dijelom vozila u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin koji se kretao u smjeru čvora Orehovica. U nesreći su 23-godišnjak i 22-godišnja putnica u vozilu lakše povrijeđeni - rekli su iz policije za Index.hr kojem se javio čitatelj koji je upoznat s detaljima svega što se događalo u petak navečer.

Dvoje mladih vozilo se iz Rijeke u Gorski kotar kad se ispred njih pojavio auto koji je vozio u suprotnom smjeru.

Uspjeli su izbjeći frontalni sudar i policajac se svojim autom bočno zabio u njih pa pobjegao s mjesta nesreće, a oni su pozvali policiju koja sad provodi kriminalističko istraživanje.

- Imajući u vidu da je vozilom riječkih registracijskih oznaka upravljao policijski službenik izvan službe i koji je upravljao svojim privatnim vozilom, ali pod utjecajem alkohola, po dovršetku kriminalističkog istraživanja poduzet će se zakonom propisane radnje te utvrditi sve relevantne činjenice možebitne disciplinske odgovornosti - dodala je policija.