Policijski službenici Policijske stanice Mursko Središće u Hrvatskoj nisu ni slutili kakav slučaj će imati u tokom smjene.
Naime, iza 20 sati u polju zvanom Zdenčec, na poljoprivrednoj parceli u vlasništvu 49-godišnjaka, uočili su 23-godišnjaka kako na biciklu u PVC kantama prevozi krompir, a još dvojica kradljivaca koje su uočili policajci su pobjegla.

Dvadesettrogodišnjaka su policajci priveli zbog krađe krompira, a za drugom dvojicom i dalje intenzivno tragaju.

Prema podacima koje je u svojoj kaznenoj prijavi podnio vlasnik poljoprivrednog zemljišta, počinitelji su toga dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krompira raznih sorti, a šteta je procijenjena na nekoliko stotina eura.

-Policijski službenici Policijske uprave međimurske, i ove godine sistemski i koordinirano obilaze poljoprivredne površine s ciljem suzbijanja svih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni videonadzor i druga oprema - saopćili su iz policije.

Tokom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji, piše Dnevnik.hr.

Iz policije apeliraju na građane da prijave sva kaznena djela i prekršaje policiji jer se jedino tako mogu otkriti i kazniti počinitelji.