U toku je prijateljska utakmica između Italije I Bosne I Hercegovine koja se igra u Empoliju.To je drugi nastup Zmajeva pod selektorskom palicom Segeja Barbareza nakon što smo poraženi od Engleske.

Naši momci testiraju selekciju aktuelnih evropskih prvaka koji će u Njemačkoj braniti trofej a to im neće biti nimalo lako jer su u vrlo teškoj skupini sa Španijom,Hrvatskom i Albanijom.

Ovo je ukupno šesti meč ove dvije selekcije u historiji, a u dosadašnjih pet, očekivano je uspješnija Italija. Ipak, nije joj svaki put bilo lako protiv naše reprezentacije.

Italijani su uoči ovog susreta odigrali 0:0 sa selekcijom Turske i bilo je kritika javnosti na slabu igru ‘’azura’’ u tom meču.

Barbarez je u Italiju doputovao sa samo 16 igrača i dva golmana jer je dosta pozvanih otpalo što zbog pošteda što zbog povreda.

Pa i takav sastav dobro je parirao selekciji domaćina u prvom poluvremenu.U prvih pola sata imali smo dobre dvije šanse preko Hajradinovića ali je Donnaruma bio na visini zadatka.

S druge strane Italijani su nam najviše problema zadavali iz tranzicije preko Cheise i Frattesia ali i Pirić je imao nekoliko odličnih intervencija.

Prvih 45. minuta završilo je ipak vodstvom selekcije Italije.U 38.minuti Davide Frattesi na asistenciju Chiese sjajno je pogodio mrežu našeg tima.
(K.Priganica)