Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.


U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutrnja temperatura oko 11, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

Ponovo najavljeno nestabilno vrijeme: Objavljujemo vremensku prognozu do utorka

Očekuje se u ponedjeljak dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stupanj.

U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.