Portugal je u generalci za Euro pobijedio sinoć Irsku 3:0. Prvi gol postigao je Joao Felix (18), a zatim je 39-godišnji Cristiano Ronaldo dva puta (50, 60) dokrajčio suparnike.

Prvi Ronaldov gol bio je sjajan, nakon namještanja na slabiju lijevu nogu je s oko 15 metara iskosa na desnoj strani zakucao loptu u suprotne rašlje. Za drugi gol mu je nakon sjajnog prodora asistirao Diogo Jota. S ta dva gola Ronaldo je dodatno popravio svoj rekord po broju pogodaka za nacionalnu selekciju, sada je na njih 130, i to u također rekordnih 207 nastupa. Ronaldo je ujedno došao i do 895 golova ukupno u karijeri.

No, prvi gol koji je sjajno zabio Irskoj je historijski. Ronaldo je njime postao prvi igrač u historiji koji je postigao gol za reprezentaciju u 21 različitoj godini.
Prvi je zabio Grčkoj na Euru 2004., koje mu je bilo prvo Evropsko prvenstvo u karijeri. A sada, nakon čudesnog golgeterskog pothvata, čeka ga njegov šesti EP.

Portugalu će u grupi prvi protivnik biti Češka 18. juna. Slijedi susret protiv Turske 22. juna, dok će u 3. kolu igrati protiv Gruzije 26. juna.