Poslije ovoga nećete više bacati istrošene četkice za zube: Evo za šta ih sve možete koristiti


Četkicu za zube potrebno je nakon tri mjeseca upotrebe zamijeniti novom, ali staru nikako ne bacajte u smeće. Evo nekoliko odličnih načina na koje ju možete ponovno iskoristiti, a koje predlažu stomatolozi iz Kalifornije, piše Jutarnji List.


1. Očistite fuge u kupatilu i kuhinji

Napunute staru četkicu sodom bikarbonom ili sredstvom za čišćenje fuga i temeljito ih izribajte. rezultati će biti vidljivi za nekoliko trenutaka.

2. Obojite izrast na kosi

Za one koji kosu boje kod kuće, stara četkica idelana je za prikrivanje izrasta. S nekim bojama u pakiranju ne dolazi profesionalna četka tako da, ako se farbate, nikako ne bacajte onu za zube.

3. Očetkajte tastaturu na računalu

Tastatura računara među najprljavijim je plastičnim površinama. To možete promijeniti ako ju redovito iščetkate starom četkicom koja će ukoniti nečištoće na tipkama.

4. Operite češljeve

I češljevi imaju zube koji bi se trebali prati. Za ovu će namjenu također odlično poslužiti stara četkica za zube, jer će uspjeti ukloniti nečistiće i između najužih zubaca.

5. Uklonite boju sa zidova

Prljavštinu oko prekidača ili dječje škrabotine po zidu možete ukloniti tako što ćete na staru četkicu staviti malo paste za zube (ne u obliku gela), dobro istrljati željenu površinu i sačekati da se osuši.
6. Uredite cipele ili tenisice

Kamenčići i blato u utorima tenisica ili cipela više ne moraju svuda s vama. Starom četkicom i običnom vodom uredite đonove i ne ostavljajte neželjene tragove.

7. Stvarajte umjetnost

Imate inspiraciju za slikanje? Možete započeti upravo starom četkicom za zube. "Rascvjetana" glava četkice stvorit će jedinstvenu teksturu na platnu. Pogledajte video ispod: