Danas je u glavni grad stigao prvi dio delegacije K-1 iz Japana, a također stigao je I legendarni Erol Zimmerman. Nizozemski borac svojevremeno se proslavio osvajanjem šampionskih pojasa u K-1, Gloryju, Superkombatu i brojnim drugim organizacijama. U kickbox karijeri je ostvario čak 85 pobjeda, od čega 49 nokautom a danas uživa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, posebno u domaćoj kuhinji. Zimmerman je sve vrijeme velika podrška Bh.machini Dževadu Poturku u organizaciji ovog događaja.

- Odlično se osjećam u Sarajevu i tu sam da budem podržim mog brata Harisa Brku Bibera koji će se boriti u subotu. Koliko sam vidio organizacija je savršena i pozivam sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu na na K-1 WGP jer je sigurno da će te noći uživati u vrhunskim borbama – rekao je Erol Zimmerman – bivši K-1 šampion.

Postavljen ring u dvorani Mirza Delibašić, Erol Zimmermann stigao u Sarajevo

- Erol Zimmmerman nije jedina velika svjetska zvijezda koja će ove sedmice doći u naš grad. K-1 WGP je privukao „kremu” svjetskog kickboxa. Stižu nam između ostalih i slavni Mike Passenier „Big Mike” trener Badr Harija, Gokhan Sakija i puno drugih velikih šampiona, mnoštvo bivših i sadašnjih zvijezda ovog sporta, što Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu svrstava u centar zbivanja. Ovo što ćemo vidjeti u subotu još nije viđeno u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, dolaze nam rukovodeći ljudi K-1 organizacije, mečeve će suditi legendarni sudija Otsushi Onari, spektakl je zagarantovan – govori Dževad Poturak – K-1 promotor za jugoistočnu Evropu.

Ulaznice za K-1 World Grand Prix mogu se kupiti na platou Skenderije i putem platforme event.ba ( tribine – 25 KM, teleskop – 50 KM, VIP – 100 KM).

U međuvremenu sarajevski hram sporta, dvorana Mirza Delibašić je dobila potpuno novi izgled. Središte dvorane sada zauzima ring u kojem će u subotu snage odmjeriti najbolji kickboxeri iz ovog dijela svijeta.

K-1 WGP održaće se u subotu od 18 sati u dvorani Mirza Delibašić. Vidjet ćemo 17 fantastičnih borbi u kojima će nastupiti 10 najboljih boraca iz Bosne i Hercegovine i 16 boraca koji dolaze iz 12 različitih zemalja. Poseban spektakl biće K-1 turnir osam teškaša a borac koji nakon četvrtfinalnih, polufinalnih borbi i finala bude pobjednik izboriće nastup na K-1 Svjetskom finalu u Tokiju.