Ispovijest Filipa Juričića postala je viralna samo nekoliko sati od objavljivanja na jednom hrvatskom mediju.

A kako i ne bi kada je omiljeni glumac širih narodnih masa otkrio brojne nepoznanice iz privatnog života, posebno iz perioda kada je bio na vrhuncu slave.

Zavoljeli smo ga svi u ulozi fudbalera Marka Marušića u kultnoj hrvatskoj seriji "Ljubav u zaleđu". Nakon te, nizale su se uloge u kojima nas je Filip iznova oduševljavao.

Ipak, na vrhuncu karijere morao je nakratko da se povuče kako bi otišao na liječenje zbog depresije u kojoj se nalazio.

Iako je loš period života odavno iza njega, ispovijest Filipa Juričića koja je osvanula prije nekoliko dana u hrvatskim medijima mnoge je ponovo iznenadila.

Glumac nije krio da je podlegao uticaju slave i popularnosti veoma mlad, te da je isprobavao sve što mu se u životu nudilo, što ga je odvelo u psihičke probleme.

- Ja sam "Ljubav u zaleđu", sad to mogu javno pričati, posljednja dva-tri mjeseca snimao repliku po repliku jer nisam mogao da naučim tekst. Baš sam imao psihičkih problema. Bilo je svega, slava, izlasci, sve se nakupilo - rekao je glumac.

Na pitanje voditeljice da li je konzumirao nedozvoljene supstance i opijao se, odgovorio je potvrdno, ali kako kaže sada je ponosan što je taj period davno iza njega ostao.

- Taj period sam, kao i svaki, jednostavno prebrodio tako što prođe, sastaviš se. Kad prođe pet ili deset godina od toga, jako si zahvalan što se taj period dogodio jer si puno kroz taj period i naučio. Ko je ostao uz mene tada? Jako malo ljudi, gotovo da nikog više nije bilo. Kolege na setu, neću im govoriti imena, koje su, imam osjećaj, jedva dočekale da ja budem loše, nigdje nije bilo empatije - bio je iskren Juričić.