Dvostruko ubistvo dogodilo se danas Slavonskom Brodu (Hrvatska) oko 13:50 sati.

Policija je nakon zaprimljene dojave izašla na teren i pronašla tijela dvoje ljudi, 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje. Na tijelima su bili vidljivi znakovi nasilne smrti.

- Uviđajem provedenim na mjestu događaja utvrđeno je postojanje osnovne sumnje da je 45-godišnjak hladnim oružjem usmrtio mušku osobu starosti 76 godina i žensku osobu starosti 78 godina s kojima je rodbinski povezan - saopćio je DORH.

Zbog sumnje na dvostruku ubistvo uhapšen je 45-godišnjak, sin ubijenih. Susjedi su potreseni ovim zločinom.

Potresni detalji ubistva u susjedstvu, komšije u šoku: Imali su težak život

Komšinica ubijenog bračnog para rekla je kako se već dugo boji uhapšenog muškarca te kako sumnja da pati od psihičkih poremećaja.

- Potreseni smo. Nešto što se... Ne znam što bih rekao. Poznavao sam porodicu. Bili su dobri susjedi. Bili su povučeni, nismo previše pričali.

On je onako, nikad nije pozdravljao nikoga, kao da ne postojimo. Mislim da je bio psihički bolestan - rekao je komšija Branko.

Jedna od komšinica rekla je da je u šoku.

- Baka i djed su bili jako stari. Baka je svako jutro hodalicom išla na groblje pa na misu i onda na tržnicu, gdje je skupljala voće i povrće te boce. Imali su jako težak život. Jedan sin im je umro prije par godina - rekla je ona, prenosi Index.hr.