Šestogodišnjak iz Bremervörde-Elma nestao je od 22. aprila ove godine, a stotine ljudi s najmodernijom opremom te psima, konjima i helikopterima tragalo je za autističnim dječakom koji je otišao iz svojeg doma.

U ponedjeljak poslijepodne farmer je pronašao mrtvo dijete dok je kosio na livadi u Estorfu. Lokacija je samo nekoliko kilometara od Arianove kuće. Glasnogovornica policije rekla je da je to područje nekoliko puta pretraženo nakon Arianova nestanka, piše Spiegel.

Dječak je posljednji put viđen kod kuće 22. aprila oko 19 sati. Otac je primijetio da mu je sin nestao i obavijestio policiju. Snimke nadzorne kamere pokazale su da je dječak 22. aprila oko 19.15 sati šetao sam kroz naselje. Tek je naučio kako otvarati zaključana vrata pa je to možda bio razlog zbog čega je odlučio izaći.

Tijekom potrage pozornost su mu pokušali privući vatrometom, balonima i slatkišima, puštali su dječje pjesme… Arian se nije odazvao. Nakon mjesec dana potraga je obustavljena, ali su istražitelji ipak izlazili na teren prema dojavama. Takva jedna stigla je i u ponedjeljak.