U požaru koji se jučer dogodio u sarajevskom naselju Širokača u kući su pronađena tri beživotna tijela. Iako uviđaj još uvijek traje, pojavile su se i prve nezvanične informacije o cijelom događaju.

Kako se saznaje iz nezvaničnih izvora, požaru je prethodio porodični sukob u kojem su još ranije učestvovala dva brata.

Mjesecima unazad, policija je dobijala prijave o tučama i sporadičnim svađama, a sve je kulminiralo u četvrtak navečer kada je stariji brat došao u kuću i ubio mlađeg brata i njegovu suprugu, a potom zapalio kuću.

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić ranije je saopćila kako su u kući pronađena tri beživotna tijela.

Požaru na Širokači prethodio porodični sukob: Ovo su detalji tragedije


Podsjećamo, požar je izbio sinoć u ulici Žagarići, a mještani su naveli da su se prije izbijanja požara čule eksplozije.

Na teren su odmah upućene vatrogasne ekipe, policija s dugim cijevima, a prisustvovala je i dežurna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Cijelo naselje je, zbog ovog događaja, sinoć ostalo bez napajanja električnom energijom, a slična situacija je i jutros s obzirom na to da se saniranju kvara ne može pristupiti sve do okončanja uviđaja, piše Klix.

- U 21:10 sati u porodičnoj kući u ulici Žagrići, općina Stari Grad došlo je do eksplozije. Trenutno su na terenu policija, vatrogasci, hitna pomoć i ekipe Sarajevogasa - saopćila je sinoć glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.