Em je poznata britanska influenserka koja vodi nalog @emsbudgettravel i koja svojim pratiocima daje najbolje savjete za ljetovanje ali i putovanje tokom godine.

Njena posljednja destinacija bila je Bosna i Hercegovina, a o svom iskustvu kaže da ne morate opljačkati banku da biste proputovali svijetom, ali da ju je BiH iznenadila više nego prijatno jer je njena četvorodnevna posjeta bila jeftinija od 200 funti.

Ona je BiH najzvala destinacijom koja je najviše potcijenjena te da joj je postala omiljena.

“Moja omiljena zemlja za 2024. godinu je Bosna i Hercegovina, jer je najjeftinija, a ujedno i potcijenjena. Zapravo, mislim da je ovo savršena zemlja za parove i druženje sa prijateljima”, napisala je Em.
Nakon što je ove godine posjetila devet zemalja, Em kaže da je BiH ubjedljivo na vrhu njene liste. Smatra da je to “skriveni dragulj”.

Ona kaže da je zemlja opravdala reputaciju jedne od najjeftinijih u Evropi, a za svoju posjetu BiH kaže da je odsjela u Sarajevu te da se sva četiri dana osjećala nevjerovatno bezbjednom.

Dodaje da su lokalci nevjerovatno prijatni, prijateljski nastrojeni, a sama zemlja ima nevjerovatna mjesta za vidjeti poput rijeka, planina, jezera, vodopada. Na kraju je preporučila da se posjeti i Mostar, za koji je rekla da je prosto magičan.