Vježba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 'Dinamičan odgovor 24-4', na kojoj će se realizirati ocjenjivanje učesnika vježbe prema NATO-ovom konceptu ocjenjivanja operativnih sposobnosti (OCC E&F), zvanično je počela danas u kasarni 'Mika Bosnić' na Manjači, Banja Luka, i trajat će do 10. juna 2024. godine.

Vježba se realizira u skladu sa glavnim planom obuke i vježbi za 2024. godinu. Nakon izvršenog postrojavanja komande 4. pješadijske brigade i potčinjenih jedinica, izvršena je predaja operativne nadležnosti zamjenika komandanta Operativne komande za operacije, brigadira Nebojše Bošnjaka direktoru vježbe, zamjeniku komandanta Komande za podršku za operacije, brigadiru Jasminu Čajiću.


U svojim obraćanjima zamjenici komandanata Operativne komande i Komande za podršku za operacije su istakli njihova očekivanja od navedene vježbe, ali i druge značajne aspekte bitne za realizaciju vježbe „Dinamičan odgovor 24-4“. Direktor vježbe, brigadir Čajić, je posebno ukazao na zakonitost, profesionalizam i poštivanje svih propisanih i naređenih procedura od strane svih učesnika vježbe. Na kraju je apostrofirao važnost na poduzimanju svih mjera sigurnosti svih učesnika vježbe, s ciljem eliminiranja bilo kakvih oblika vanrednih događaja, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.