Jedan od najtraženijih bh. pjevača mlađe generacije Berin Buturović nakon balade “Ni mrvu slabosti”, koja je objavljena prije mjesec, odlučio se publici predstaviti u drugačijem svjetlu.

Premijerno na Hayat TV-u i na YouTube kanalu predstavljena je pjesma “Gdje ljubav stanuje”, idealna za tople ljetne dane, čiji latino ritam dodatno zagrijava.


- Imao sam odlične saradnike na prethodnom singlu te je prirodan slijed nastavak saradnje na novim pjesmama, s provjerenim timom, koji čine Kenan Buturović, koji je i za ovu pjesmu napisao muziku i tekst. Sjajni Dino Šukalo je ponovo bio zadužen za produkcijski dio i aranžman, kao i za sve odsvirane gitarske dionice, a svoj doprinos u snimanju pjesme su još jednom dale moje kolege i provjereni bh. muzičari: Anes Beglerbegović (bubanj i udaraljke), Edvin Hadžić (bas-gitara), Adis Sirbubalo (klavir i hammond), Aida Mušanović-Arsić i Alen Lemešević (prateći vokali). Mix i mastering pjesme je radio Borjan Milošević - kazao je Berin Buturović uz izlazak novog singla.

Premijerno 'Gdje ljubav stanuje' Berina Buturovića, spot sniman na tri kontinenta

Zanimljivo je da je ovaj spot sniman na čak tri kontinenta, pod režiserskom palicom bh. scenariste i reditelja Harisa Dubice.

- Naravno da takve ideje i poduhvati mogu pasti na um samo Harisu, s kojim uvijek morate biti spremni na izazove. Nakon vrlo neobičnog spota za prethodnu pjesmu 'Ni mrvu slabosti', odlučili smo da odemo još jedan korak dalje u pružanju publici nečeg nesvakidašnjeg jer lokacije na kojima smo snimali nisu baš uobičajene u regionalnoj produkciji spotova.

Premijerno 'Gdje ljubav stanuje' Berina Buturovića, spot sniman na tri kontinenta

U spotu prevladavaju fantastični kadrovi iz Melbournea, Los Angelesa i Beograda, s velikom ekipom učesnika. Glavna uloga u spotu pripala je atraktivnoj manekenki i glumici Dajani Gudić, koja živi i radi u Los Angelesu.

- Zaista sam uživao u snimanju kadrova u Australiji, u kojima možete vidjeti neke od lokacija po kojima su prepoznatljivi Melbourne i savezna država Victoria, kao što su Dvanaest apostola, Željeznička stanica Flinders, koja je zaštitni znak Melbournea, Albert Park u kojem se vozi utrka Formule 1 za Veliku nagradu Australije i mnoge druge. Također, neobičnim kadrovima i igrama sjena željeli smo prikazati da je ljubav univerzalan osjećaj, u svim svojim oblicima. Sve to je upotpunila markantna Dajana Gudić kadrovima iz Kalifornije. Iskreno se nadam da će publika uživati u pjesmi i spotu u ovim predstojećim ljetnim mjesecima - kazao je Berin Buturović, kralj dobre zabave i živih nastupa, kako ga mnogi nazivaju.

Odmah nakon premijere spota nastavlja sa svojim nastupima, a uskoro će publiku počastiti nastupima u Mostaru, Jajcu, Konjicu, Bihaću, Sarajevu i brojnim privatnim zabavama.

(A.Arifović)