Brojni prijatelji i saradnici se opraštaju od njega na društvenim mrežama. Među njima je frizer Elvir Bajrić, koji je podijelio njihovu zajedničku fotografiju te kratko napisao: "Moj Midoni".
Prcić je davnih 1970-ih počeo učiti o svojoj profesiji od majstora u Italiji, Švicarskoj i Francuskoj. Zatim je u Njemačkoj završio kulinarski fakultet te fakultet menadžerstva hotela.
Tokom svoje bogate karijere u svijetu kulinarstva je imao priliku kuhati za brojne poznate ličnosti, među kojima su Francois Mitterand i George Bush stariji.
Unija evropskih kuhara ga je prije više od 20 godina uvrstila na listu 200 najboljih kuhara u Evropi, a u jednom intervjuu je istakao kako mu je ovo priznanje naročito drago.
"Zvjezdicu je lako dobiti ako se trudite i imate cilj, ali je strahovito teško održati. Morate se posvetiti u potpunosti i najmanjem detalju. U pravim restoranima, gdje kuhaju najbolji, nikada na stolu nećete naći so, biber, ulje, aceto balsamico… Ako te namirnice stoje na stolu, to samo jedno govori - da jela ne valjaju. Ako pravi kuhar zna začiniti koliko treba, dovoljno dodati masnoće i limunovog soka, pred gosta je suvišno iznositi začine. To je nešto što su mene naučili, čime sam se vodio i na kraju uspio", rekao je ranije za visitbh.ba.